Dinky Toys (2)

Aan de opsomming van exemplaren van Dinky Toys (1976) kan, sinds de verschijning van de catalogus Willem Frederik Hermans. Boeken en archivalia uit de collectie van Freddy de Vree, afgelopen vrijdag op de 34e Amsterdam Book Fair, eentje worden toegevoegd.

In de eigenzinnig ingedeelde lijst wordt onder het kopje ‘Mandarijnen’ exemplaar nummer 8 van Hermans’ huisvlijtboekje beschreven en afgebeeld. Freddy de Vree kreeg zijn Dinky Toys op 6 oktober 1977. Dat is niet toevallig dezelfde dag dat Marie-Claire Nuyens haar exemplaar (nummer 9) ontving; Nuyens en De Vree waren geliefden en gingen ongetwijfeld samen op bezoek bij Hermans.

De omslagen van de exemplaren van Nuyens en De Vree hebben genoeg gemeen: het grijsgroene papier, de zwarte typemachineletters. En terwijl Nuyens in de titel een handgetekende, kapitale ‘D’ vond, kreeg De Vree zijn exemplaar met een grote ‘S’ op het eind. Op het oog horen beide boekjes dus bij elkaar, in een gelegenheidsformatie van Alfa en Omega – net als de vorige eigenaren.

2 gedachten over “Dinky Toys (2)

  1. Vergeet ook de exemplaren in twee Nederlandse bibliotheken niet: UB Leiden en Koninklijke Bibliotheek. De KB heeft nummer 50, met opdracht aan Gert-Jan Hemmink – die ook vroeger blijkbaar al zijn slag sloeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.