Luxe luxe

Gesignaleerd bij Linnaeus in Amsterdam en bij Vos & van der Leer en De Bengel in Dordrecht: de eenmalige luxe uitgave van Van der Heijdens romancyclus De tandeloze tijd. Hoe luxe luxe is bij De Bezige Bij valt nog te bezien, maar de belofte in het zomerprospectus lijkt te zijn ingelost: een nieuw omslag, een ‘beperkte’, genummerde oplage en de handtekening van de auteur. Beperkt is in dit geval: 200. Het is niet duidelijk of er een cassette bij de zeven boeken hoort.

Die cassette zit wel bij een andere, mij onbekende luxe editie van De tandeloze tijd, eveneens uitgegeven door De Bezige Bij. De ‘exclusieve oplage’ van deze luxe editie is minder exclusief, want die bedraagt maar liefst 1500 stuks. De boeken zijn niet alle afzonderlijk gesigneerd: ze komen met een genummerde en gesigneerde kaart in een envelop.

Of zou het hier om een dummy gaan? Het is toch vreemd om een luxe cassette te vullen met gelijmde paperbacks. En op de ruggen van de boeken vertoont zich ook geen bezig bijtje. Wie het weet, mag het zeggen.

2 gedachten over “Luxe luxe

  1. Heden op Marktplaats, vraagprijs 75 euro:

    Dit is de complete collectie van de Tandeloze Tijd, gesigneerd door A.F.Th. van de Heijden zelf! Uitgevoerd in een luxe casette. Dit is deel 587 uit een beperkte oplage van 1500 stuks.
    De collectie bestaat uit 8 delen, waarvan alleen de 1e en de 2e deel (deels) zijn gelezen. Ik kom er zelf niet doorheen, maar er zijn vast genoeg anderen die zijn schrijfstijl kunnen waarderen.
    Reageer snel en wees er op tijd bij, voordat hij weg is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.