Plakkers

De Boekenwereld is groter en dikker geworden. En voortaan krijgen abonnees een grafisch cadeautje. Het eerste nieuwe nummer bevat, los ingevoegd, een groot affiche van het omslag: Marilyn Monroe leest Ulysses. In het redactioneel roepen Freek Heijbroek, Marc Beerens en Garrelt Verhoeven een prijsvraag in het leven: ‘hang dit fraaie affiche voor uw raam, prik het op bij uw favoriete boekwinkel, breng het naar de Openbare Bibliotheek, spijker het op de kerkdeur of plak het wild waar niet geplakt mag worden’. De vijf origineelste plakkers (m/v), die een foto van hun affiche kunnen tonen, ontvangen een exemplaar van 1001 vrouwen.

Genoeg plekken in de buurt waar het affiche niet zou misstaan. In Leescafé Belcampo, naast het onlangs opnieuw onthulde fotoportret. Op de grootste eik in het Noorderplantsoen. In het portiek van boekhandel Godert Walter, natuurlijk. Of op de deur van het mooiste transformatorhuisje.

Maar De Boekenwereld-abonnees in Stad krijgen het zwaar. Ze moeten de mannen en vrouwen van Stadstoezicht zien te ontlopen. Dit weekend inventariseerde Dagblad van het Noorden, over een volle pagina, de vele klachten over Stadstoezicht. Veel ergernissen van hondenbezitters, maar ook terechte verontwaardiging van studenten van kunstacademie Minerva. Ter nagedachtenis aan C.O. Jellema hadden zij Jellema’s gedicht ‘Op de kwelders’ elfmaal als typografisch affiche vormgegeven en deze met punaises aan een paar bomen bevestigd. Stadstoezicht slingerde drie studenten meteen op de bon.

Vanwege aanhoudende griepverschijnselen blijf ik, ook abonnee, nog even binnen. Wildplakken binnenshuis, dan maar. Ze zal het misschien niet leuk vinden, maar Marilyn Monroe zit voorlopig achter het raam. Met vier stukjes plakband.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.