De kroeg

Opdat zij er kunnen bijkomen van hun encyclopedische arbeid (het aanmaken, bekritiseren en verwijderen van lemma’s), hebben Wikipedianen ooit De kroeg in het leven geroepen. Sinds gisterochtend is mijn blog ‘Encyclopedische waarde’ er onderwerp van gesprek.

Dat gesprek waaiert gezellig uit, zoals het in hoort in het café. Misplaatste grap, ziekenhuisdirecteur, pornoster, Japanse voetballer, brulaap… Er worden kraakheldere verbanden gelegd en krachtige argumenten uitgewisseld.

Voor de Wikipedianen die veronderstellen dat Paul Brussel en ik dezelfde zijn, omdat ik het voor verwijdering genomineerde lemma vlot signaleerde, heb ik twee woorden: Google Alerts.

4 gedachten over “De kroeg

  1. Op Wikipedia heerst achter de schermen veel Overleg, waartoe ook de Kroeg behoort. Waarschijnlijk zijn er minstens evenveel gigabytes aan overleg geschreven als aan inhoudelijke artikelen. De gemoederen lopen vaak hoog op: ruzies, 'bewerkingsoorlogen', vetes, strafexpedities, getrol, razernij, arbitrage, blokkades, uitsluiting, paranoia en complotdenken, noem maar op. Maar bij kritische opmerkingen van buitenaf sluiten zich de gelederen en zijn er altijd wel figuren met een grote bek die de buitenstaanders belachelijk maken en afblaffen, opdat je de lust vergaat het nog eens te doen.

  2. Ik zou me maar geen zorgen maken over Wikipedia. Het is daar al jaren hetzelfde liedje, een klein groepje bepaalt wat er gebeurt. Mensen als Mimi uit Het Gooi (pseudo: MoiraMoira), Jan Lafeber (zuid-oost Groningen, pseudo Gouwenaar) en de Groningse advocaat Peter Boelens (pseudo; Peterb) zijn moderator en zij beslissen wat mag blijven en wat wordt 'verwijderd'. Het is hun hobby, moet je maar denken. Echt serieus kun je Wikipedia allang niet meer nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.