Fantastisch

‘Ik zie hem grinniken bij dit soort activiteiten.’ Elze ter Harkel en Thomas de Boer vertellen in een gesprek op Glasnost over Belcampo, ‘de enige fantastische schrijver van Nederland’. Ze hebben het Belcampo Genootschap onlangs heropgericht.

De Boer herinnert zich dat Belcampo, in het dagelijks leven studentenarts, een uurtje seksuele voorlichting gaf aan studenten van vereniging Unitas. Daarna bleef de schrijver natuurlijk om voor te lezen uit eigen werk.

De Belcampisten winden zich op over het lege haakje in het leescafé Belcampo van de Bibliotheek Groningen. Daar hing altijd het portret van Belcampo door Philip Mechanicus. Is het zoek? Het Genootschap wil er ook voor zorgen dat de boeken van Belcampo in de boekhandel weer zichtbaar en beschikbaar zijn.

Een gedachte over “Fantastisch

  1. Eens! Momenteel is er niets (op papier, wel een luisterboek) leverbaar via de boekhandel, laat staan dat de boekhandel die boeken zichtbaar kan neerleggen. Maar als genoeg mensen daarover hun ongenoegen bij Uitgeverij Querido laten merken, moet er toch een herdruk mogelijk zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.