Veren

De middag was feestelijk, met flamboyante sprekers en een vrolijke receptie. Coen Schimmelpenninck van der Oije hield een meesterlijk laudatio bij de uitreiking van de Menno Hertzberger Prijs voor Ton Croiset van Uchelen, die vervolgens herinneringen ophaalde aan zijn jaren bij de Universiteitsbibliotheek Amsterdam, waarna Freek Heijbroek het fenomeen weblog duidde en mij de fraaie oorkonde van de Aanmoedigingsprijs overhandigde.

Toen mocht ik mijn welgemeende dankwoord uitspreken en de vele felicitaties in ontvangst nemen. (Ik zit nog wat ongemakkelijk, vanwege de veren.) Toen bleek ook de knoop in mijn maag te zijn verdwenen.

5 gedachten over “Veren

  1. En wat een dankwoord, waarmee je ongetwijfeld ook de ongecomputeriseerde generatie aangenaam verrast hebt – die was ruim in de zaal vertegenwoordigd, leek mij. Dat dankwoord, en ook het juryrapport zou ik wel eens zwart op wit willen zien. Gaat dat nog gebeuren?

  2. Ik zou het juryrapport ook nog wel eens willen lezen. Bij de voorlezing ervan zat die knoop nog in mijn maag en had ik alleen nog oog en oor voor wat er tijdens mijn dankwoord fout kon gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.