Stuk voor stuk

Even een fact check vanuit de rekenkamer van Artistiek Bureau. De statistieken van dit blog laten zien dat het afgelopen halfjaar de berichten over de diep betreurde Tonio en de journalistieke ambities van Arjen Fortuin de meeste bezoekers trokken. Via zoekmachines lazen veel surfers het in memoriam Gerrit Komrij.

Maar niemand zocht in Google op mijn allereerste berichten: de achterhoofden van Belcampo en Louis Th. Lehmann, door beide auteurs ingezet ter promotie (Achterflap (1), Achterflap (2)). Weinig in trek waren de berichten over A. Edward Norton, zijn bibliofiele eisen, zijn voorliefde voor opdrachtexemplaren. Slechts een enkeling las over een schok der herkenning bij de lectuur van Vinkenoogs autobiografie en over de hoge boekenprijzen in de oorlog.

Niemand zocht naar de veelbelovende dichter Bossu; ik zou de eerste en de laatste zijn. Het pijnlijk mislukte radioprogramma De leesclub ontmoet is ook allang vergeten. En na Siem Bakker klikte er niemand meer op mijn bericht over de brievenbezorger Siem Bakker.

Toch heb ik deze teksten, stuk voor stuk, met plezier geschreven.

De jongste grafieken tonen een kleine toename in aantallen nieuwe bezoekers. Misschien heeft het te maken met het zeer verrassende nieuws dat ik half november een eervolle prijs in ontvangst mag nemen.

Een gedachte over “Stuk voor stuk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.