Donkere kamer (2)

Zoveel boeken in de catalogus – terwijl het boek juist het enige product is dat IKEA níet verkoopt. Twee relevante citaten.

‘Het hele interieur komt uit Zweden. Daar past een boekenkast nauwelijks meer in. Het is gelukkig zo dat er bij Ikea daadwerkelijk boeken in de boekenkast staan, anders waren we het zelf ook al vergeten.’ Antiquaar Michel de Vries denkt, in een interview in De Boekenwereld (april 2011), dat antiquarische boeken te lijden hebben van ‘verikearisering’.

Paul van Capelleveen, wederom in De Boekenwereld (juli 2012), verbaast zich over advertenties voor boekenkasten. ‘Toegegeven, die zien eruit als gotische kathedralen of negentiende-eeuwse sociëteitswanden, maar de betekenis van de advertenties lijkt verder te gaan. Enerzijds openbaren de advertenties dat er een behoefte bestaat aan zulke degelijke, chique boekenwanden in art-decostijl; anderzijds zijn ze een teken van de behoefte van fabrikanten klanten voor hun houten producten te vinden. De kwestie is of de vraag van de klant groter of kleiner is dan die van de verkoper.’

Een gedachte over “Donkere kamer (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.