Ten Lessons (2)

In oktober 2011 bood antiquariaat Schuhmacher Camperts Ten Lessons with Timothy (1950) aan met een kleine kanttekening. In het zojuist verschenen Jaarboek van de Jan Campert-Stichting, dat de teksten bevat van de voordrachten die tijdens het symposium ‘Remco Campert. 60 jaar dichter’ werden gehouden, laat voorzitter Aad Meinderts in de eerste zin van de inleiding merken dat hij de aanbieding van Schuhmacher heeft gelezen.

‘Voor de preciezen waren we een jaar te laat, voor de rekkelijken zaten we goed. Hoe dan ook: het symposium 2011, dat plaatsvond op vrijdag 25 november in het Letterkundig Museum, was gewijd aan ‘Remco Campert. 60 jaar dichter’. Campert debuteerde in 1951 met Vogels vliegen toch bij uitgeverij Holland, nadat hij een jaar eerder in Parijs zijn in eigen beheer en in 25 exemplaren verschenen bundel Ten lessons with Timothy probeerde te slijten.’

Intussen wordt er driftig en naarstig gespeurd naar exemplaren van Ten Lessons. Het Letterkundig Museum en de Koninklijke Bibliotheek geven niet thuis. Acquisitie naar aanleiding van deze tweet wordt zeer op prijs gesteld.

3 gedachten over “Ten Lessons (2)

  1. Aad Meinderts, directeur van het ‘LetMus’, tweette tijdens of na afloop van het genoemde symposium: ‘Bezoeker Campert 60 jaar dichter vraagt Campert of hij Ten Lessons With Timothy wil signeren. Campert: Is dat niet zonde’Aad_LetMus – 5 Nov 2011Later heb ik begrepen dat het hier om het ex. ging dat toen pas door Schumacher was verkocht. Ik was er niet bij, dus ik weet verder niet of het waar is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.