Genius

Een veelbelovende schrijver bekende vrijdagmiddag de moord op een taxichauffeur en eiste vervolgens dat hij ter dood veroordeeld zou worden. Maar voordat officier van justitie Jack McCoy deze opmerkelijke doodswens aanhoorde, zaten detectives Briscoe en Green op een vals spoor. Een aflevering van Law and Order moet natuurlijk wel 50 minuten duren.

De bewijzen tegen de aanvankelijke verdachte, alweer een schrijver, stapelen zich snel op. Heeft deze Nelson Lambert de moord niet al beschreven in zijn bestseller? Op de plek van de moord wordt een paperback van Une saison en enfer gevonden, met de vingerafdrukken van de schrijver op het omslag. Hij daagt detective Green uit. Hint op een bekentenis, maar vertroebelt vervolgens het zicht op de feiten. I hate it when someone who actually reads leaves the earth.

Green en Briscoe zitten met Rimbauds meesterwerkje in de maag. Een boekverkoopster, bij wie ze aankloppen, relativeert: ‘Verlaine is the real deal, Rimbaud was slechts zijn slippendrager.’ En vuurde die Verlaine niet een paar kogels op Rimbaud af? Dat boek, op die plek, het kan geen toeval zijn.

Deze met dwaalspoortjes en woordspelletjes gevulde aflevering van Law and Order heet Genius. Zij is inderdaad vrij geniaal. Perfecte televisie voor bij de boterham. Komt in de beste families voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.