Omkiepen

Op de fonkelnieuwe website Textualscholarship.nl – een editietechnisch huwelijk tussen Teksteditie.org en Weblog elektronisch publiceren – staan twee stukken over de onlangs verschenen briefwisseling Bordewijk-Hermans, Een onmiskenbare verwantschap.

Rob Delvigne heeft kritiek op de brieveneditie en geeft een paar precieze aanvullingen: ‘De documentaire waarde van dit boekje zou met dit soort toevoegingen aanzienlijk vergroot zijn, en dat geldt voor meer’.

Editiewetenschapper Jan Gielkens plaatst vraagtekens bij de lezing die Christiaan Weijts op de presentatie van Een onmiskenbare verwantschap hield: ‘Het lijkt wel alsof sommige schrijvers spontaan peentjes gaan zweten wanneer ze geconfronteerd worden met de mogelijkheid dat iemand later in hun spullen gaat neuzen’.

Christiaan Weijts bouwde zijn presentatielezing om tot een column voor De Groene Amsterdammer: ‘Al die manuscripten, drukproeven, kladjes en droedels willen redden van de vernietiging is even absurd als het omkiepen van een vuilnisbak van een schilder, om er penselen en de leeggeknepen tubes verf uit te vissen. Het is maar gereedschap, zou je zeggen, en restafval’.

Een gedachte over “Omkiepen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.