Verlanglijst

Pim van Putten en Louis Heij drinken weleens koffie bij Biesheuvel. Filip Marsboom en Willem van Twist dineren geregeld met Komrij. Marius Zeven zit af en toe in de wilde tuin van A.L. Snijders. Handig als je, als verzamelaar, het object van je verzameling het hemd van het lijf kunt vragen.

Niek Oele, wiens collectie vandaag op de markt komt, correspondeerde vanaf 1997 met Hans Warren over de verschillende edities van zijn werk. Kon Oele een door Warren in een donkergrijs verleden vertaald kinderboek niet vinden, dan stuurde Warren hem fotokopieën van het omslag en de titelpagina. Wist Oele niet of het heellederen Geheim dagboek een officieel luxe-exemplaar was, Warren gaf tekst en uitleg. Niet altijd kon Warren zijn grootste verzamelaar op weg helpen. ‘Jammer dat ik u niet gelukkig kon maken, maar ik hoop dat u ineens op een catalogus stuit waar uw complete verlanglijst op staat en dat niemand u dan voor is’.

Behulpzame dichters zijn prijzenswaardig. Vanmiddag A. Marja maar eens opbellen, of hij nog een door Werkman verluchte trouwkaart heeft liggen.

4 gedachten over “Verlanglijst

  1. Het bevreemdde me wel een beetje dat de heer Oele niet alle (luxe) uitgaven van De Regulierenpers bezat, zoals van De Julianos-gedichten (die overigens in de antiquariaatscatalogus ten onrechte wordt vermeld als gedrukt in een oplage van 60 exemplaren: er zijn 18 luxe exemplaren, 10 in halfperkament en 8 in halfleer, en 17 gebrocheerde, alle op Zerkall-Bütten; daarnaast bestaan er 3 exemplaren op Barcham Green, waarvan één in vol-, 2 in halfperkament).Maar toen ik ooit HW & MM een exemplaar van Sikelianos' De heilige weg, exemplaar in halfperkament liet signeren, merkte Warren wat verongelijkt op dat híj zó'n luxe exemplaar nooit had ontvangen…Overigens: leuk om aan te zitten bij heren Marsboom, Komrij, e.a. Geniet ervan, Nick!Groet van EPV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.