Van jullie Maarten B.

Tientallen bibliofiele, gesigneerde en opdrachtexemplaren van J.M.A. Biesheuvel komen op dinsdag 10 mei onder de hamer. De boeken zijn afkomstig van de afgelopen jaar overleden boekwetenschapper Ronald Breugelmans en diens echtgenote Lizanne. Ze waren close friends van de Biesheuvels.

Uit de opdrachten in ‘met liefde geschonken boeken’ blijkt de grote genegenheid en bewondering van Biesheuvel voor Breugelmans. Van De angstkunstenaar (1987) gaf Biesheuvel zijn eerste exemplaar aan het echtpaar Breugelmans ‘in herinnering aan veel vrolijke avonden’, ‘veel dank voor jullie hulp bij de tot standkoming’ staat er in het colofon van De zoon (1982). Van een andere eerste druk deed Biesheuvel één van de tien luxe-exemplaren cadeau. Soms maakte de schrijver er een pentekening bij, bijvoorbeeld van een moskee in Teheran.

Twee jaar geleden gebeurden er rare dingen tijdens de veiling van enkele opdrachtexemplaren van Biesheuvel. Bij hetzelfde veilinghuis zat toen een man in de zaal, naar verluidt ‘vriend van de familie’, die zonder limiet bleef bieden. De hamerprijzen schoten de lucht in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.