Onverkocht (2)

Het avondblad meldde gisteren op pagina 8 dat het Letterkundig Museum maandagochtend een bod heeft gedaan op het typoscript van Ik Jan Cremer, dat zaterdag niet onder de hamer kwam in Amsterdam. Aad Meinderts liet na afloop van de veiling weten dat zijn museum de perfecte plek voor het veelbesproken typoscript blijft. Tegenover NRC Handelsblad bevestigt Meinderts een bod van ongeveer de helft van de laagste richtprijs (€ 200.000) te hebben uitgebracht. Aankoopbudget over 2010: € 41.000, waarvan het nodige al aan de verwerving van de archieven van C.C.S. Crone en Gerrit Komrij is gespendeerd.

Piet van Winden vertegenwoordigt de schrijver blijkbaar nog steeds: ‘Jan Cremer staat ook open voor onderhandelingen. Maar op zo’n belangrijk manuscript [= typoscript] kan in zijn ogen eigenlijk niet worden afgedongen.’ Het bod is ‘onacceptabel laag’. En: ‘Het museum moet niet al te Hollands doen.’

‘Ik heb altijd geld nodig. Altijd.’ Dixit Jan Cremer in deze reportage. ‘Ik wou dat ik Dagobert Duck was.’ Dixit Aad Meinderts.

3 gedachten over “Onverkocht (2)

  1. Ik vrees dat de te hoge en niet gehaalde schatting door veilinghuis Adams c.q. P.v.W. cum suis een onbevangen onderhandeling in de weg zal staan. Ik zie voorlopig niemand meer dan een 100.000 euri’s voor dit typoscript neerleggen (en zelfs dat is naar mijn bescheiden mening al dik betaald). Dixit Perkamentus

  2. Uh, misschien een open deur of juist onzin, maar voor zover mijn bescheiden veilingkennis gaat is het zo dat de markt, de klant, bij een veiling de prijs bepaalt. Zijn er maw geen of heel weing biedingen dan is het aangeboden product 'waardeloos' of veel te hoog getaxeerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.