A.L. Snijders: in de achterzak

Een handige dromer, de nieuwe bundel zkv’s van A.L. Snijders, verschijnt op 15 november als pocket. Liefhebbers met een bibliofiele afwijking komen ook aan hun trekken: tegelijk met de tweede druk op zakformaat komt van deze keuze uit Zeer Korte Verhalen 2009-2010 een genummerde en gesigneerde editie op de markt, met drie totaal verschillende omslagen. ‘Kies zelf uw favoriete versie!’ schrijven AFdH-uitgevers Paul Abels en Martien Frijns in het prospectus, dat gisteren gereed kwam. (Het is al even geleden dat een uitgever zijn lezers voor deze moeilijke beslissing plaatste: in 1988 ontwierp Ary Langbroek (alias J. Tapperwijn) vier variantomslagen voor Het leven uit een dag van A.F.Th. van der Heijden.)

A.L. Snijders motiveert zijn keuze: ‘Lekkere, korte, eenvoudige stukjes die door de gemiddelde PVV-kiezer begrepen kunnen worden. Ik heb twee soorten weggelaten: 1 teveel citaten, 2 stukjes waarin teveel BN’ers voorkomen, de name-dropjes, de kijk-mij-eens-een-beroemde-vriend-hebben stukjes. En dit alles op intuïtie, niet nadenken, snel beslissen, wat ze in de middenstand een impuls-aankoop noemen.’

Omslag van de pocket

De nieuwe aanbieding van de Twentse uitgeverij opent met een beginsel- annex liefdesverklaring, waarin ook wordt stilgestaan bij de kenmerkende vormgeving van AFdH: ‘een kijkoog is geen leesoog, bijzaken moet je weglaten, onzorgvuldige typografie leidt af, het boek moet lekker in de hand liggen, lekker ruiken, lekker openvallen’. De lezer mag er vanuit gaan dat de pocket van Snijders, hoe goedkoop ook (€ 12,50), met dezelfde helderheid en precisie door Martien Frijns wordt vormgegeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.