De mensen die niet kijken hebben ongelijk

Frank van Rest stelde twee uur geleden een prangende vraag: ‘Zeg, zou Aad_LetMus al geland zijn?’ Ja, museumdirecteur Aad Meinderts is geland in Jeruzalem. De twijfelaars, die dachten dat de supersonische pr-stunt vanzelf een wrange grap zou blijken, kunnen stoppen met twijfelen. Ruim een half uur geleden vroeg Meinderts zich nog af wat hij eigenlijk zou zeggen aan het graf van Jacob Israel de Haan, maar onder dit schrijven leest Ariane Boeken al een kwatrijn voor. Drie retourtjes Israël voor vier dichtregels? Het kon minder. Of Meinderts nu wel of niet een witte roos op het graf van De Haan zal leggen, iets wat bij orthodoxe joden niet gebruikelijk is, het werd niet duidelijk.

Aan kritiek heeft Meinderts geen boodschap. In een interview in de TROS Nieuwsshow veegde hij gisterochtend kritische vragen van tafel. Kort daarna kwam de bevestiging per tweet: was zelf ook niet ontevreden. Wel gezeur over geld. Blijft Nederland. Wat een kruideniers.

De afgelopen dagen is het aantal ‘followers’ op Twitter gestegen van 52 naar 70. Misschien zitten er voetbalfans tussen, want zaterdagochtend zat Meinderts in de taxi van de neef van Rinus Michels. De museumdirecteur en zijn assistent verloren zich bijna in de techniek. Zo plaatste Aad_LetMus woensdagavond een schokkerig filmpje van een treinreis van Breda naar Den Haag, ‘landschap langs spoorbaan’, waarin hij en passant onthult dat zoon Erik een ‘grote hiphopper’ en ‘graffitispecialist’ is. Als de assistent opmerkt dat de live stream ‘nul viewers’ heeft, komt Meinderts met een onvergetelijke quote: ‘De mensen die niet kijken hebben ongelijk’.

Het wachten is nu op foto’s en video’s vanaf de Olijfberg in Jeruzalem. Een laatste technische instructie voor Meinderts’ iPhone is onderweg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.