Uit de la (8)

De schapenhond van Benno Barnard heeft een goede smaak. De dichter schrijft in zijn dagboek bij Knack dat hij zijn pup betrapte, ‘terwijl hij lag te kauwen op de blijkbaar bijzonder smakelijke lederen band van ‘La Belgique Illustrée’ (Larousse, Paris, Préface d’Émile Verhaeren). Het boek was veranderd in pure materie, afkomstig van een dier dat in 1915 had geleefd.’ Een week eerder nam hond Rolf al de Griekse landschildpad van Barnard junior in zijn bek.

André Swertz presenteert op de website van zijn antiquariaat een keur aan originele tekeningen, gouaches, etsen en litho’s van Lucebert. Dit is de favoriet van De directeur. In de beschrijving van deze tekening wordt voorzichtig gesuggereerd dat de man wellicht dronken kan zijn (‘man could be drunk’) – dat is een uitgemaakte zaak. En wie zou hier model voor hebben gestaan?

Aanstaande zondag treedt A.L. Snijders op in Leeuwarden voor een wel zeer select publiek. Locatie? De huiskamer van Tine de Vries. De lezeres stuurde Snijders een enthousiaste kaart en hoopte dat de schrijver naar Friesland zou komen. Snijders antwoordde met een eenregelig kaartje: ‘Als Tine de Vries een paar stoelen neerzet, dan kom ik.’ Wie niet uitgenodigd is voor dit besloten boekenfeestje, kan altijd nog naar Nop Maas en Louis Stiller in de bieb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.