Uit de la (7)

Te klein voor een persbericht, te leuk voor de stapel oud papier. De directeur haalt eindelijk weer eens wat paperassen uit de la van Artistiek Bureau.

Bij alle margedrukkers in Nederland en Vlaanderen is een oproep op de deurmat gevallen om drukwerk in te zenden voor Mooi Marginaal 4. In aanmerking komen vouwbladen, boekjes en echte boeken die in 2008 en 2009 op de (marginale) markt zijn gegooid. De directeur stuurt in ieder geval iets in. De jury van de bibliofiele wedstrijd staat op het punt zichzelf bekend te maken.

Op het laatste moment ging de verkooptentoonstelling niet door. Een fraaie collectie eerste drukken van Gerard Reve (catalogus) werd op dinsdag 22 december met veel bombarie in beslag genomen door de Amsterdamse politie. Oorzaak is een juridisch geschil tussen de vorige en huidige eigenaar van antiquariaat AioloZ. Piet van Winden, die zijn zaak in 2007 overdroeg aan Laurens Heij, zei later dat de zeldzame Reviana zijns inziens nooit meer tentoongesteld zullen worden – laat staan verkocht.

Wiel Kusters legt de laatste hand aan zijn biografie van Pierre Kemp: Benno Barnard schrijft er in zijn dagboek ook over. De levensbeschrijving zal dit voorjaar verschijnen bij uitgeverij Vantilt. De bachelorscriptie van De directeur over de vriendschap tussen Kemp en de bibliofiele huidarts E.F. Tijdens wordt voor de gelegenheid waarschijnlijk gereduceerd tot een voetnoot.

Die andere biograaf – Rob Groenewegen – hoopt dit jaar op zijn lijvige biografie van Jo Otten te promoveren. Op zijn weblog schrijft hij regelmatig over spectaculaire vondsten en plaatst hij af en toe oproepen om informatie. De directeur houdt hem in de gaten.

Menno Voskuil bouwt op de website van de beste boekenzoekmachine gestaag aan zijn reeks over reeksen. In de laatste aflevering staat De vrije bladen centraal, sinds 1939 alom bekend van de bundel Omneveld havenlicht van A. Marja.

Het Utrechtse antiquariaat Hofman laat zich sinds kort ook digitaal bezoeken. Zo kunnen online klanten zien op welke plank hun bestelling heeft gestaan. Tl-buizen aan ornamentplafonds: geen zeldzame combinatie bij antiquariaten.

Een gedachte over “Uit de la (7)

  1. Geachte directeur,Een kleine precisering: "zei later dat de zeldzame Reviana zijns inziens nooit meer tentoongesteld zullen worden – laat staan verkocht" moet natuurlijk luiden:"dat de zeldzame Reviana zijns inziens nooit meer in het Hofje van Wijs tentoongesteld zullen worden – laat staan verkocht".Reviana, zeldzaam of niet, worden – zoals U weet – uiteindelijk altijd wel tentoongesteld en verkocht, maar niet overal.Hartelijke groet,Piet van Winden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.