Uit de la (3)

Te klein voor een persbericht, te leuk voor de stapel oud papier. De directeur haalt nog eens wat paperassen uit de la van Artistiek Bureau.

Eén van de dertig luxe-exemplaren van Van Ostaijens Het bordeel van Ika Loch (1925) heeft op een Franse veiling 3100 euro opgebracht. De richtprijs van het opdrachtexemplaar was 2500 euro. Het boek had een handgeschreven opdracht van Paul van Ostaijen aan René Magritte, die voor deze uitgave het frontispice tekende. De koper wenst anoniem te blijven.

Een literaire verschrijving op het weblog van Stichting Drukwerk in de Marge: in een bericht over een veiling van oude drukpersen, snijmachines en zetbokken wordt het hoogtepunt van de verzameling – een kniehevelpers uit 1856 – toegeschreven aan F.B. Hotz, ‘klaarblijkelijk een Nederlandse fabrikant’. F.B. Hotz was een schrijver. Verre voorvader H.P. Hotz zal worden bedoeld.

De Slegte heeft de twijfelachtige eer de schitterende Brieven van John Keats te mogen verramsjen. Ideale treinlectuur. Van heelveel voor slechts 16 euro 99. De directeur en De stofjas houden wel van een beetje lijkenpikkerij en grafschennis.

Een gedachte over “Uit de la (3)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.