Nieuwe brievenuitgave van Gerard Reve

‘Er is nieuws rond de schrijver Gerard Reve!’ Anton de Goede had het gisteravond in het derde uur van VPRO-programma De Avonden niet over de Reve-biografie van Nop Maas, die 29 oktober verschijnt. Hij had Jaap Schipper aan de telefoon, die een dezer dagen de brieven van Gerard Reve aan Edith Visser uitbrengt. ‘Interessant aan deze brieven is dat ze zich eigenlijk van andere brieven of briefwisselingen onderscheiden, omdat ze thematisch nogal verbonden zijn met elkaar. En omdat ze allemaal handelen over de psychische gesteldheid van de correspondenten’. Zowel Reve als Visser had last van depressies. Terwijl Reve daardoor tot ongekende hoogten kwam, stopte Visser met haar werk als fotografe. De eerste brief uit 1988 schreef Reve op lege plekken in een exemplaar van Bezorgde ouders.
De presentatie van Het leven is verschrikkelijk is op zaterdag 7 november tijdens de Boekkunstbeurs in Leiden aan de stand van de Statenhofpers. Nop Maas is dan ook aanwezig.

Een gedachte over “Nieuwe brievenuitgave van Gerard Reve

  1. Bedankt voor deze link, Directeur! Een informatief en onderhoudend interview met Jaap. Als ie die 100 exx. nu nog niet kwijtraakt, dan weet ik niet wat je als margedrukker nog meer moet verzinnen om van je handel af te komen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.