Vrij lange omweg

De lokale tv-zender OOG heeft een korte reportage over het geweldige festival Dichters in de Prinsentuin online gezet. Meteen in het begin, tijdens het uitzoomen van de voordracht van Maria Barnas, zien we De directeur op een stoeltje bijkomen van de vorige avond in De Wolthoorn. Gerrit Komrij komt ook aan het woord in het verslag: ‘Ik ben graag in Groningen, dus dan is deelname aan festival als dit een prachtige manier om die vrij lange omweg vanuit Portugal te maken.’ Daarna is een mevrouw aan het woord, die in de Loofgangen ongevraagd uit haar ‘gedichtenboek’ ging voorlezen. De organisatie zij gewaarschuwd: volgend jaar selecteren aan de poort.

Misschien geen briljante reportage. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

3 gedachten over “Vrij lange omweg

  1. Die haiku is überbriljant! Dat is nou echt zo'n nieuwe stem waar Komrij het over heeft. Het houdt idd nooit op. Zonder ironie: haiku's staan gelijk aan dennenappels vouwen van gebruikte theezakjes. Creatief met woord.

  2. Iemand beweerde in een e-mail dat ik een vereniging heb opgericht tegen de haiku. Maar volgens mij was dat C. Peppelenbos. Ik denk al een tijd na over een meldpunt poëziemisbruik. Misschien kunnen we de handen ineens slaan. Samen op weg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.