Opa Einstein

Ene BlaDemNL schreef maandag over een spectaculaire vondst in de boekenkast van zijn opa. ‘Het is zo dat mijn oma naar een verzorgingstehuis aan het verhuizen is, en we zijn daarom de boekenkasten van mijn opa aan het doorzoeken. Hij heeft nogal een collectie, ik schat het totaal op zo een 1100 boeken over techniek, natuur, filosofie, politiek, kunst, literatuur, eigenlijk van alles en nog wat dus.’

De jongeman vond ‘als klap op de vuurpijl’ een brief van Albert Einstein, en eentje van Julian Huxley. Hij berichtte over zijn vondst op een forum. Hoewel hij zich afvroeg of de brief wel helemaal authentiek was, rekende hij zich ook rijk: de volgende vraag was wat hij nu met deze brief moest doen (verkopen, schenken, inlijsten).

Nog geen vijf minuten na het verheugende bericht adviseerde Iblis, die weleens brieven van Einstein op een tentoonstelling had gezien, BlaDemNL: ‘Ik zou in principe de brief zelf bewaren, ik begrijp dat het een brief van Einstein aan je opa is? Volgens mij zou ik wel trots zijn op zo’n relikwie.’

Tommyjunk juichte mee: ‘hmmm volgnes mij is zo’n beetje alles wat Einstein ooit bekladdert heeft ingelijst. dus dat zou ik ook maar doen! mocht je geen zin hebben om tegen zo’n brief aan te kijken thuis, zou ik eens contact opnemen met een instantie die er eventueel belang bij kan hebben. of miscchien moet je ermee naar tussen kunts en kitsch….’ Juichen en typen tegelijk is een hele uitdaging, blijkt maar weer.

Het duurde 37 minuten eer een scherpe forumbezoeker de brief van Einstein aan opa vergeleek met een handschrift van Einstein. Oordeel zelf. De voorbije 37 minuten was BlaDemNL ongetwijfeld erg gelukkig geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.