Fotoshoot Utrechts Dichtersgilde

Bij de post zat de eerste uitgave van het Utrechts Dichtersgilde: vijf gedichten van Martinus Nijhoff onherstelbaar verbeterd door Chrétien Breukers, Ellen Deckwitz, Ruben van Gogh, Alexis de Roode en Ingmar Heytze. Het boekje is schitterend uitgevoerd: met de hand gezet uit een loden letter en gedrukt op sjiek papier – helemaal zoals het hoort. Bestel hier een exemplaar.

Stadsblad Utrecht pakte groot uit met het debuut van de vijf Utrechters. Er stond ook een foto bij van de nieuwe literaire beweging: een keurige pose aan de Oude Gracht. Ruben van Gogh kijkt wel heel ernstig. Chrétien Breukers mogen we niet eens in de ogen kijken.

Elders zien we dat de fotoshoot eigenlijk dolle pret was.

Een gedachte over “Fotoshoot Utrechts Dichtersgilde

  1. Niet voor het een of ander, maar ik heb sterk de indruk dat Utrecht op het moment de belangrijkste dichtersstad van Nederland is. Want met deze vijf houdt het nog lang niet op! Persoonlijk ben ik een warme fan van Ingmar Heytze. Over Patty Scholten zei hij eens tegen mij: `ik heb nog nooit een slecht gedicht van haar gelezen.' Nou voor mij is deze uitspraak onverkort op hemzelf toepasbaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.