Eetcafé De Zonnebloem te Klein Dochteren

Wiki-vandalen hebben het voorzien op het lemma Klein Dochteren. Op 19 december 2008 maakte een Wikipediaan binnen het lemma van dit buurtschap een kopje ‘Bekende inwoners’ aan, zoals grote steden als Groningen en Meppel dat ook hebben. Onder het kopje stond als beroemde inwoner gerubriceerd: A.L. Snijders. Maar slechts twee uur later verwijderde een andere Wikipediaan het hele hoofdstuk. Zo werd A.L. Snijders weer uit de online encyclopedie geschrapt.

Sindsdien is Klein Dochteren onderhevig aan vandalisme. De bewerkingsgeschiedenis van het lemma is weinig rooskleurig. A.L. Snijders verscheen exact 5 minuten terug op het toneel, vergezeld van de ‘bekende inwoner’ Kim Zieverink. Toen verdween Snijders weer en werd zijn plaats ingenomen door de ‘bekende inwoner’ Marchien van Bolhuis.

De meest storende toevoeging was echter deze: ‘En het beste eetcafe van de gemeente Lochem, Eetcafe De Zonnebloem! Voor al uw feesten en partijen, vergaderingen etc.‘ Zoiets heet reclame. Dat is ongepast op Wikipedia. Ene Wim tikte de vandaal op de vingers met de korte krachtterm ‘Niet doen‘.

Een gedachte over “Eetcafé De Zonnebloem te Klein Dochteren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.