Doen wat niet kan met boeken & motorfietsen

Vorige week zat bij de post het nieuwjaarsgeschenk van AFdH: Doen wat niet kan met boeken & motorfietsen. Het boekje bevat de ‘ongekuiste emailcorrespondentie tussen Joost Conijn, Paul Abels en Erik Nieuwenhuis’. Samen smeden ze een curieus plan: het maken van een boek over motorfietsrariteiten.

Op 16 oktober schrijft uitgever Abels aan Conijn of hij wil meewerken aan zijn motorboek. Een uurtje later mailt Conijn terug dat het een eer is om mee te mogen werken. Erik Nieuwenhuis is op 4 december ook op de hoogte van Abels plannen, maar kan zich nog niet veel voorstellen bij de op handen zijnde uitgave:

‘Laat me raden: jullie gaan de foto van Peter Müller met zijn vader achterop (ik denk altijd dat het Gerrit Kouwenaar is) op groot formaat uitbrengen. Gesigneerd en genummerd voor de literaire jongenskamer.’

Nieuwenhuis doelt op deze foto, afgedrukt op het persbericht van Thomas Rap bij het verschijnen van De taal is een hond, in maart 1993. Ik zou tekenen voor een gesigneerd exemplaar.

Jan Hanlo zou niet misstaan op het omslag van een boek over motorfietspech en motorfietsongelukken. Hoewel pech in zijn geval een understatement is.

Een gedachte over “Doen wat niet kan met boeken & motorfietsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.