Hé, mevrouw Vinkenoog! U ook hier?

De makers van het weekblad Donald Duck houden wel van een geintje. In het tweede nummer van de nieuwe jaargang verwijst dokter Appendix een overspannen Oom Dagobert naar rustoord Luilekkerdorp, om de batterij weer op te laden. Uitrusten op commando. In het ingeslapen paradijs loopt Dagobert uitsluitend lusteloze, chagrijnige types tegen het lijf, die liever – tegen doktersadvies in – hun oude baantje zouden oppikken. En opeens zit daar de bejaarde kookprinses mevrouw Vinkenoog!

69b2c-mevrouwvinkenoog1

Mevrouw Vinkenoog vertelt verdrietig dat ze liever achter het fornuis van haar eettentje had gestaan, maar haar man stáát erop dat ze niet kookt. Ze zijn er immers voor de ontspanning. Meneer Vinkenoog komt verder niet in beeld, maar de volwassen lezer ziet hem ’s avonds zijn stickie roken op de veranda.

Het is niet de eerste keer dat een schrijver als stripfiguur wordt vereeuwigd: in 1993 liep een zekere Boudewijn Boek het vrolijk weekblad binnen. Marco Duckato, Peter R. Dooi en Albert Verlinker hebben we ook al gehad. En wie schreef De ontdekking van de zemel? Juist, Harry Muesli.

Het zou me niets verbazen als Allard Schröder nog eens als wijsgerige watermeter op een Perzisch tapijt voorbijzweeft. Hij heeft jarenlang de tekstballonnetjes van Donald gevuld.

5 gedachten over “Hé, mevrouw Vinkenoog! U ook hier?

  1. In het nummer van deze week wederom naamgrappen: Banketbakkerij Gerry Knedemann, parlementair redacteur Frits Zwetser, wethouder Kloink van Volkswijkgezondheid en Malle Maatregelen, architect Gerrit Frietveld.Ik houd u op de hoogte.

  2. Ja, deze week komt de Duckstadkrant met groot nieuws over de populairste band van de jaren zestig: De Bietjes. Top 7:1. Schelp! (over een picknick op het strand)2. Sergeant Pepers Halve Zolen Band (waarin de band een andere band speelt)3. Aardbeienveld Voor Altijd (waarin zanger/gitarist John Limoen zijn jeugd bezingt)4. Krent bami lof (over liefde die door de maag gaat)5. Obladi o blad sla (niemandalletje over bladgroente)6. Gele soepterrine (gezongen door de drummer Dingo Zwaar)7. Peperbus grijper (over iemand die van pittig eten houdt)

  3. De grappen van deze week:Michael Schukwaker rijdt in een Limborghanni TurboBarones van Duitendonsch gaat met Donald en Katrien op het eiland Terkwelling Noors wandelen

  4. Het houdt niet op: deze week vinden Kwik, Kwek en Kwak een beeldje van een hond in de achtertuin. Wat blijkt: het is een beroemd kunstwerk van Martje Reuling, vorig jaar gestolen uit het Woevre in Parijs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.