Citaat van de week: archief

‘Sometimes I feel like a Nazi, but a few minutes later I’m very close to Mother Teresa.’ Arnon Grunberg als masseur (20 juli 2009)

‘Ik beschik over een Nederlands paspoort, ik voel mij Europeaan en ik woon in België, in Europa in het klein dus, waarover nog de uitdovende naglans van de oude Oostenrijkse monarchie ligt. De taalgrens drukt dat allemaal uit. En mijn zoon, die een Belgisch paspoort heeft en een Waalse school bezoekt, steekt elke dag de taalgrens over om de andere kant van zijn hoofd te bereiken. Ja, die grens is mijn ware vaderland.’ Benno Barnard (16 juli 2009)

‘Al decennialang schrijft deze dichter overtuigend over hoe het is om een oude man te zijn.’ Ronald Ohlsen over Anton Korteweg op Poëzierapport (6 juli 2009)

‘De P.C.Hooftprijs-uitreiking is me ook al jaren een doorn in het oog. Maar dit is puur een kwestie van de directeur van het Letterkundig Museum. Anton Korteweg had nooit veel gevoel voor ceremoniele zaken, en hij vond dat de uitreiking per se in het zaaltje moest plaatsvinden dat verbinding uitstraalt met het Letterkundig Museum, maar eigenlijk een gewone saaie congreszaal is van de KB. Ik hoop dat de nieuwe directeur meer gevoel heeft voor decorum en de P.C.Hooftprijs weer in een mooie historische zaal uitreikt.’
Marita Mathijsen op De Amsterdamse Lezing (21 juni 2009)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.