A.L. Snijders: een bibliografie

Hier spreekt A.L. Snijders.

Zo begint de schrijver vandaag zijn mail aan de lijstgangers, de abonnees van zijn zkv’s. Snijders wijst ons erop dat zijn uitgever Paul Abels zojuist een bibliografie van primair en secundair werk van A.L. Snijders op zijn site heeft gezet. De bibliografie is een initiatief van verzamelaar Marius Zeven, die weer een nazaat is van Snijders’ lievelingsschrijver Nescio.

Hoewel de lijst wel wat consequenter kan worden opgesteld (zo ontbreken er pagina-aantallen, is er geen duidelijk onderscheid tussen titel en ondertitel, en wordt de bindwijze niet overal genoemd), kunnen we er veel van leren. Wie wist er nu dat Snijders in 1993 een bijdrage leverde aan het boek Was getekend. Tien schrijvers over optreden voor publiek voor Stichting Melita? Wie las zijn stuk in het Groningse literaire tijdschrift Schrijver en caravan? Zijn teksten voor Politiemagazine? Voor De Humanist? Verzamelaars zijn hierbij wakker geschud.

Aardig is ook het overzicht van Snijders’ optredens op radio en televisie. Hier ziet men de tewaterlating van Belangrijk is dat ik niet aan lezers denk te Lochem.

2 gedachten over “A.L. Snijders: een bibliografie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.