Greet Hofmans is niet Greet Hofmans

Journalist René Zwaap meldt net in VPRO’s OVT dat Cees Fasseur in zijn nieuwe boek een verkeerde foto heeft afgedrukt. Het gaat om een foto waarop Greet Hofmans zou staan, gemaakt in de vijftiger jaren tijdens een défilé (mogelijk deze of deze). Alleen is het Greet Hofmans niet, aldus Zwaap. De fout schijnt vaker te zijn gemaakt.

Op Rond1900 wordt geconverseerd over de kippenfokker die Hofmans van doorgevingen voorzag.

Juliana, een enthousiaste Amerikaanse hoogwaardigheidsbekleder en een geniepig kijkende Bernhard, tijdens het bezoek van het koninklijk paar aan New York in april 1952, waarbij de koningin haar beroemde rede over wereldvrede uitsprak

Een gedachte over “Greet Hofmans is niet Greet Hofmans

  1. Door de verschijning van het boek van Fasseur lijkt het nu net alsof er nooit eerder historie geschreven is over Greet Hofmans, maar dat is niet juist. Behalve de bekende historici Daalder, Kikkert en Giebels publiceerde ook het journalistenduo A. Bredenhoff en J.T. Offringa een boek over Hofmans, al in 1996. Dat boek wordt niet serieus genomen vanwege de parapsychologische achtergrond van Bredenhoff en de opname van de horoscopen van enkele hoofdpersonen als bijlage achterin het boek. Niettemin bevat het allerlei feitelijke gegevens over Hofmans en over Exler, en Zwaap scoorde beslist een punt in de radio-uitzending van vanmorgen over de anti-Hofmanstendens in het boek van Fasseur, toen hij zei dat Juliana in het boek wordt weggezet als het psychiatrische geval en onze prinselijke schuinsmarcheerder er als toonbeeld van gezond verstand uit tevoorschijn komt. Zwaap merkte overigens over de dreiging van aanslagen van de kant van het verzet op, dat het auto-ongeluk waarbij Hofmans in 1957 betrokken was, ook best een aanslag zou kunnen zijn. Ik hoop dat Zwaap nog een doorwrochte recensie van Fasseurs boek zal publiceren, en het niet laat bij de paar minuten die hij in het VPRO-programma had.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.