Poepsmokkel

Op 27 oktober promoveert Manu Van der Aa in Groningen op een proefschrift over de Vlaamse dichteres Alice Nahon. In het nieuwste nummer van Zacht Lawijd staat een voorpublicatie met een werkelijk krankzinnig verhaal.

Nahon was fysiek niet sterk en stelde zich in 1924 met een eveneens zieke vriendin Marie-Antoinette Theunissen onder behandeling van een zekere dokter Gärtner in Ronheide, nabij Aken. Om geld uit te sparen betrokken de vriendinnen een hotelletje in België. Edoch de vriendin moest iedere week een staal ontlasting meenemen. Hoe moest dat de grens over?

Daarvoor gebruikten ze een luciferdoosje, maar prompt werd Marie-Antoinette een keer gevisiteerd en daarbij kwam ook het doosje tevoorschijn. De vrouwelijke douanier meende dat het hier iets verbodens en kostbaars betrof, cocaine of zo. Uiteindelijk mochten ze toch de grens over zonder invoerrechten te hoeven betalen. De keer daarna verpakten ze het maar in zilverpapier zodat het voor chocolade kon doorgaan… Leve het Schengenverdrag!

Een gedachte over “Poepsmokkel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.