Wortels op maandag

Eerder schreef ik over het gerommel op Wikipedia: erg, erg flauwe aanpassingen bij het lemma Homofiel. Maar het kan gekker. Een paar dagen geleden stuitte ik op een onthullende biografische toevoeging aan het lemma Jeroen Brouwers:

‘Jeroen is overtuig [[homofiel]], en doet het graag met buitenlandse jongens. Uit geloofsovertuiging eet hij alleen wortels op maandag.’

Bovendien had de Brouwers-hater diens bibliografie danig ingekort: waar eerst nog een lijst met tientallen titels stond, stond nu:

‘HOMO!!!’

Het overzicht van de literaire prijzen die Brouwers in de loop der jaren in de wacht heeft gesleept zinde de idioot blijkbaar ook niet:

‘HAHAHAH WELKE PRIJZEN??’

En dit gebeurde dus gewoon op klaarlichte dag.

De vandaal heeft overigens ook verstand van Jozef Stalin, M&M’s, koninginnen, vaders en moeders. Gelukkig is onze anonieme encyclopedist op 18 september voor een half jaar geschorst: met zijn huidige IP-adres komt hij Wikipedia althans niet meer in.

Een gedachte over “Wortels op maandag

  1. Okay, ik zal niet vloeken, zoals er boven dit vakje staat, maar wat me fascineert aan dit bericht is hoe de hommelfielenhater nu uitgerekend Jeroen op de korrel neemt? Ik wil niet beweren dat ik grond een literair werk altijd kan bepalen welke kunne de schrijver/schrijfster is toegedaan, maar Brouwer is net zo monomaan hetero als, laten we zeggen, L.H.Wiener

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.