Karel Eykman, André van den Heuvel en …

Op veler verzoek! Althans sommiger. Wie was de hoofdpersoon? De uitslag van het raadsel van het door de latere jeugdauteur Karel Eykman (portret links) geschreven spel van François Villon, dat aan het fotoboek te zien door talloze amateurs met groot enthousiasme opgevoerd werd, volgt hieronder.

Die olijke François Villon werd met verve gespeeld door Carel ter Linden (hier neemt hij een teug), later dominee, de man die prinses Amalia doopte, en al eerder het huwelijk van prins Constantijn met Laurentien inzegende, en die de voorganger was bij de uitvaartdiensten van Claus en Bernard. Carel ter Linden, nu emeritus, stond lang in de vrijzinnige Kloosterkerk in Den Haag en wijdt zich tegenwoordig onder meer aan zijn dichterlijk oeuvre. Ter Linden debuteerde in 2007 met de bij de Arbeiderspers verschenen bundel Om een zin.

En de regie van het Villon-spel was veilig in handen van André van den Heuvel, die u hieronder op een foto ziet, kalmpjes achteroverliggend tegenover de Dood (die zonder masker ook maar een gewone jongen blijkt te zijn), één van de vele fraaie centerfolds in het boek, gemaakt door C.W.D. van Gruting en Inez van ’t Hoff en enkele anderen.

Een gedachte over “Karel Eykman, André van den Heuvel en …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.