5 gedachten over “Rijmdrol

  1. Een lezeres van NRC/H riep n.a.v. van dit op rijm gezette stukje tekst al op om massaal te gaan stemmen bij de eerstvolgende verkiezing voor Dichter des Vaderlands. Alles onder het motto: 'Dit nooit weer'. Daar kan ik alleen maar aan toevoegen: zegt het voort.

  2. Ook ik heb me weer geërgerd. Stemmen, tja, bij dit soort verkiezingen wint degene die het meeste bier uitdeelt. Zo is hij zelf ook gekozen, dacht ik. Bij het overlijden van Wolkers hattie ook al zo'n prulgedicht vol kromme zinnen, rare tussenvoegsels en lettergreepopvullers. Een schrijnend contrast met het in dezelfde periode gepubliceerde eerbetoon aan Wolkers door Ingmar Heytze: VOOR ALLE ZEKERHEIDin memoriam Jan WolkersIk merk dat ik nog steeds op zoek bennaar een soort remedie voor de dood,bijvoorbeeld dat ik een paar klokkenterugzet, waarna jij gewoon weer wakkerwordt. Zoiets. Of dat ik op hoge potennaar een grijs loket stap om te klagenen dat alles dan wordt opgelost (erwordt zelfs iemand om ontslagen).Het is onzin, zoals elk geloof, maar ikbuig me over deze dagen als een schakerdie de stelling niet herkent, een bioloogdie een vreemde plantensoort ontdekt.Vannacht laat ik het raam wel open.Als je heimwee krijgt mag je erdoor.INGMAR HEYTZEKomrij wil niet meer, ik wil dus Ingmar!

  3. Ik durf het nauwelijks te bekennen, maar ik heb een zwak voor Driek. Het is geen hoge poëzie, hij beoefent het genre van de "light verse" en daarvoor gelden andere criteria…Maar Ingmar Heytze als volgende dichter des vaderlands: ik teken ervoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.