Jarig

Begint u maar vast met het bakken van een taart, want morgen is het 121 jaar geleden dat J.C. Bloem werd geboren. Op 1 mei 1937 verhuisde hij naar het adres Duinlaan 143 in Kijkduin. Dat huis staat nu te koop. Kijkt u maar op Funda.

5 gedachten over “Jarig

  1. Leuk, virtueel rondlopen in een schrijvershuis. Als ik het goed begrijp woonde Bloem van 1937-1940 in dit huis, een klein onderdeel van een grote geschakelde villa van de door Frank Lloyd Wright geïnspireerde architecten Duiker en Bijvoet. Clara Eggink maar ook Jan Campert woonden er van tijd tot tijd op zijn Boheems bij in, met wat klein grut: Remco Campert en Wim Bloem. Duur huis nu! Maar het staat al lang leeg (de foto's op Funda zijn nog uit de winter), er staan nog een paar origineel Oisterwijkse meubels als schaamlapje. Je kunt misschien best twee ton van de prijs afkrijgen.Ook te koop, twee straten verderop: de villa van Schmelzer, bijna drie keer zo groot en met een bomvrije kelder, en maar weinig duurder dan het appartement van Bloem.

  2. Ja, dat lijkt me wel wat. Bij de verkoop van een huis vermelden: hier woonde de dichter x, of in dit huis bedreef schrijver a de liefde met dichteres b, of op de zolder van deze woning verhing dichter c zich.Zou de woningen sneller verkopen???

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.