Een literair object

De boot van Jac. van Hattum was te koop. In het kader van onze verzameling literaire voorwerpen leek het me een goed idee om het vaartuig een weekje op zicht te nemen. Een kanaal is hier niet in de buurt, en daarom besloten we het schip met een grote hijskraan over ons huis heen te laten tillen om het in de achtertuin te zetten.

Het bleek een flink grote boot te zijn, een in vrolijke kleuren geschilderde kustvaarder van zo’n veertig meter lang. Helaas waren de werklieden met hun kraan na gedane zaken weer snel vertrokken: ze hadden het schip niet in de lengte van onze tuin neergezet, maar het stak dwars uit over de tuinen van de buren links en rechts, die zodoende vanuit hun salon direct zicht hadden op een metershoge ijzeren scheepswand in de kleuren rood, wit en blauw.

Wat nu te doen? De vrachtvaarder had een hoge kiel, en stak daardoor een eind boven ons huis uit. Is hij niet erg groot? vroeg ik me af. Anderzijds, met zo’n gevaarte achter je huis hoef je nooit meer iets aan de tuin te doen. En dan, hij was van Jac. van Hattum geweest! Bovendien bleken de buren graag bereid het benodigde deel van hun tuin te verkopen, voor in totaal 7500 gulden.

Eind goed, al goed. Bovendien is het wel handig voor als we hier eens overstroming mochten krijgen (je weet maar nooit): wijzelf en de buren met al onze bezittingen zouden gemakkelijk een veilig plekje in het schip kunnen vinden. Met een opgeruimd gevoel werd ik wakker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.