T.e.a.b.

De Boekenweek gaat als een nachtkaars uit. Van de affiches van de CPNB zijn bij de meeste boekhandels alleen de plakbandresten nog zichtbaar op de ruiten. Op de advertentiesite marktplaats.nl wordt De pianoman van Bernlef 35 keer aangeboden. Alle exemplaren nieuw, ongelezen, perfect, nieuwstaat. Tegen elk aannemelijk bod.

9 gedachten over “T.e.a.b.

  1. Waarom niet? We feesten gewoon door. Hij was oud en ziek en ik persoonlijk vond zijn werk niet om door te komen. Nu ja, iedere heug zijn meug of zoiets.

  2. Ja Bink, daar zeg je me wat… Er schieten mij meteen vier niet uitgelezen Claus-titels te binnen: De metsiers, De hondsdagen, Omtrent Deedee en Het jaar van de kreeft. Elsschot schreef als jurylid ook al eens iets over De metsiers, dat hij het manuscript helemaal gelezen had en dat dat wat wilde zeggen qua zelfopoffering. Claus' poëzie vond en vind ik echter prachtig!

  3. Die 'bink' zal wel een verkoper zijn in plaats van een lezer. Zijn reactie lijkt me vooral voortkomen uit domheid. Als je niet ziet dat Het verdriet van België een van de belangrijkste (en mooiste) Nederlandstalige boeken van de afgelopen eeuw is, dan heb je in de literatuur niets te zoeken.

  4. Belladonna, één van de dikste boeken die ik ooit in mijn handen heb gehad, las ik in drie dagen van kaft tot kaft, op vakantie in de Franse Alpen. Zegt misschien ook iets over die Alpen: behalve wandelen en fietsen was er niets te beleven.

  5. "Die 'bink' zal wel een verkoper zijn in plaats van een lezer. Zijn reactie lijkt me vooral voortkomen uit domheid. Als je niet ziet dat Het verdriet van België een van de belangrijkste (en mooiste) Nederlandstalige boeken van de afgelopen eeuw is, dan heb je in de literatuur niets te zoeken." Ik verkoop wel eens een boek ja, maar in de eerste plaats lees ik ze. Daarnaast zie ik niet direct het verband tussen mijn domheid en aesthetische voorkeuren. Nu ja, misschien ook weer wel of zoek ik gewoon andere dingen in de literatuur.

  6. Nou Bink, dom is vooral je reactie dat je lekker gaat feesten, terwijl een groot auteur net is overleden. Je groffe reactie past op een weblog als Geen stijl. Maar misschien heeft dat met mijn esthetische opvattingen te maken: dat je niet gaat dansen op een graf.

  7. Rond 1960 waren De Oostakkerse gedichten en De Metsiers het begin van een nieuw tijdperk. Nu weet ik wel dat Nescio al zei dat iedereen denkt dat er in zijn jonge jaren een nieuw tijdperk is aangebroken, maar voor de lezer van Hugo Claus was het ook zo. Het vroege werk van Claus hoorde bij de ouverture van de jaren zestig. Jammer dat zijn toneelstukken later als soapstukken zijn uitgevoerd en verknipt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.