Uit het fotoalbum van Boudewijn Büch

Ter gelegenheid van de documentaire die de VARA morgen vertoont, enkele kiekjes. Artistiek Bureau schreef eerder al over Büch.

Boudewijn aan het Kerstdiner met Peter van Zonneveld (25 december 1974)


O, wat keek Boudewijn boos in de winter van 1977!


Poseert Boudewijn hier voor Versace?


Pierrot in de deuropening


Boudewijn (een beetje zwanger) aan de achterzijde van de ‘Villa des Cheras’ te Mont-lez-Houffalize (27 juli 1975)

7 gedachten over “Uit het fotoalbum van Boudewijn Büch

  1. Zonder iets af te doen aan deze bijdrage en Buch (wij ambtenaren zijn zeer gecharmeerd van Boudewijn), zien wij geen direct verband ( en ook geen indirect verband) met de boekenweek. Om de medewerkers van het Artistiek Bureau weer op het spoor van vergeten boekenweken te brengen, zijn wij zo vrij wederom een bijdrage te leveren uit de archieven van de ambtenarij.“Vormt een eigen bibliotheek! Boekenweek 29 april – 6 mei 1933Inderdaad, wij zouden geen beter advies kunnen geven! Boeken toch bevatten de gecomprimeerde ervaring van de grootsten onder ons. Ge verrijkt Uw leven met hun kennis en levenswijsheid. Wat in de praktijk kapitalen zou kosten aan proefnemingen is vaak in een eenvoudig boek glashelder beschreven!Is er iets heerlijkers denkbaar dan ten allen tijde de beschikking te hebben over de werken van een eigen, met zorg samengestelde bibliotheek, die tegelijkertijd voor Uw ontwikkeling en Uw ontspanning zorg draagt?De Vereeniging ter bevordering van de belangen des Boekhandels organiseert voor de tweede maal een BOEKENWEEK, die ditmaal gehouden zal worden van 29 April – 6 Mei a.s. De BOEKENWEEK heeft ten doel de belangstelling voor het Nederlandsche Boek te wekken en een grooter aantal boekenkoopers te vormen.Ten einde deze belangstelling te prikkelen zal Uw boekverkooper U tijdens de BOEKENWEEK bij aankoop van ten minste ƒ 2,50 aan Nederlandsche Boeken een exemplaar van het zeer fraaie boekwerk “Geschenk 1933” uitreiken.Bovendien ontvangt U voor elke ƒ 2,50, die U gedurende deze BOEKENWEEK besteedt voor den aankoop van Nederlandsche Boeken, een formulier voor deelname aan de prijsvraag: “Welke zes in Nederland uitgegeven boeken vallen het meest in den smaak”. Als prijzen heeft de Commissie voor de Boekenweek gekozen: exemplaren van het alom bekende en uitstekende werk Oosthoek’s Geïllustreerde Encyclopedie in 12 delen, waarvan U achterstaand een afbeelding vindt. Koopt maandelijks een boek bij Uwen boekverkooper en ge verschaft U binnen eenige jaren tijds een ongestoord bezit van de boeken uit EEN EIGEN BIBLIOTHEEK!”Tekst is overgenomen van een van de vroegste reclame-uitingen over de boekenweek. De oplage van het prijsvraagformulier bedroeg 75.000. Er was veel kritiek op deze prijsvraag, men was bang dat de opgave te moeilijk was voor het publiek. Er werden bijna 3000 formulieren ingevuld geretourneerd. Deze prijsvraag was, in tegenstelling tot wat Bakker en Arnolds in De vijftig boekenweekgeschenken (1985) beweren, niet de eerste. Een jaar eerder had Utrecht de primeur: Wedstrijd voor de Boekenweek 1932. Meer over deze prijsvraag mogelijk in een volgende bijdrage.ps: wij ambtenaren zijn benieuwd of het antiquariaat van het Artistiek Bureau bovengenoemde obscure boekenweekdrukwerkjes in voorraad heeft ;-))

  2. Dit is een uitstapje: morgenavond wordt een documentaire vertoond op televisie over Boudy Büch. De stofjas heeft voor deze gelegenheid een paar niet eerder gepubliceerde kiekjes onder de scanner gelegd. Morgen ongetwijfeld meer!

  3. Klopt. Vanavond wordt aandacht besteed aan BB. Ook wij hebben met veel plezier deze foto's bekeken. Tocht is hij geen onderwerp tijdens deze boekenweek. Vandaar de opmerking in de vorige bijdrage. Door de uitzending in deze boekenweekperiode te plannen maakt de Vara handig gebruik van de verhoogde aandacht voor boeken en schrijvers. Hoe dan ook, wij gaan zeker kijken vanavond.met vriendelijke groeten,de ambtenaar

  4. Waarde ambtenaar, de Boekenweek blaft, maar de tv gaat gewoon door. Was het soms ook een complot van de Tros om aandacht te krijgen voor Ivo Niehe's documentaire over Hugo Claus, dat die juist in de Boekenweek afscheid van de wereld heeft genomen?

  5. Inderdaad, zeer geachte middernachtzendeling. Wij ambtenaren zien een nieuw onderzoek aan de horizon verschijnen. Hoeveel schrijvers zijn in de afgelopen (bijna) 70 jaar tijdens de boekenweek overleden? Een eerste proeve tot en met 1999:1958: Albert Kuyle (4 maart)1960: Piet Bakker (1 april)1969: Rene Gysen (2 maat)1974: Chr. J. van Geel (8 maart)1978: Jan H. Eekhout (6 maart)1982: H.L.T. de Beaufort (26 maart)1991: R.A. Cornets de Groot (6 maart)1992: C.B. Vaandrager (18 maart)Zou hier een complot achter zitten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.