Eerste druk (en laatste mag ik hopen)

Wie, zoals ik, net zo lief catalogi en bibliografieën leest als dikke romans, kan zijn hart ophalen bij boekwinkeltjes. Hier geen geneuzel over veronderstelde omslagontwerpers, geen ge-sic bij verkeerd gezette rugtitels, geen lange verhalen over de mogelijke gelegenheid waarbij schrijver X zijn boek aan schrijver Y cadeau deed, en wat voor weer het toen was. Waarom zou je die ruimte niet gebruiken om de lezende koper annex kopende lezer te adviseren? Een keuze uit meer.

3 gedachten over “Eerste druk (en laatste mag ik hopen)

  1. een sterk staaltje receptiegeschiedenis als bonus bij de beschrijvingBUYSSE CYRIEL Bolleken ('t -) Antwerpen, Veen, 1985. pb, 174 pp. Met nawoord van Frank Engering. 't Bolleken gaat over het geestelijk en lichamelijk aftakelingsproces van een jonge rechtenstudent nadat hij een vermogen heeft geërfd. Deze roman werd in Nederland zeer goed onthaald en in Vlaanderen matig positief geëvalueerd. Goed/Bon état/Good/Gut € (euro) 7.50 — MERS Antique Books Antwerp. Boeknummer: 19060012 Klik hier voor meer titels uit onze catalogus: BUYSSE.

  2. 9 titles, showing 1-9 sort by PRICE DESC1. Hilda van Suylenburg. by GOEKOOP-DE JONG VAN BEEK EN DONK, CECILE Price: EUR 11.88 Dealer: Antiqbook, Antiquariaat "Het Kofschip" [Netherlands] Description: Sara. 1984. (ISBN: 90 6328 126 9) . 567 blz. In 1897 verscheen de grootste feministische bestseller die Nederland ooit heeft gekend: Hilda van Suylenburg. Een tendensroman die de natie schokte en de wetten van dit land op de helling zette. Goed.

  3. Dank voor de aanvulling, maar ik doelde in de eerste plaats op het toevoegen van een hoogstpersoonlijke mening in de beschrijving door de verkoper, zoals in de titel van deze post. De extra informatie in de beschrijving van Van Suylenburg komt denkelijk van de achterflap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.