Levende getuige van Louis Couperus

Rico Bulthuis (1911) vertelde me ooit dat de meester van zijn lagere school eens tegen de klas zei: ‘Jongens, kijk eens naar buiten, daar loopt Louis Couperus!’

De hele klas stoof naar het raam. ‘Daar liep een meneer, gewoon een meneer’, zei Rico, ‘maar toch heb ik het altijd onthouden.’

10 gedachten over “Levende getuige van Louis Couperus

  1. Hey, mij vertelde ie in 2004 dat over het voorhout liep en zijn vader zei: 'kijk daar gaat neerlands beroemdste schrijver' oid. Beschreef ook zoiets in zijn memoires – die er maar even bijpakken mochten we de details willen weten. Leeft ie eigenlijk nog steeds? Ja toch? Laatste die couperus dan nog in levende lijve heeft gezien me dunkt. Nu ja.

  2. Ik ken twee autobiografische boeken van Rico Bulthuis. "De dagen na donderdag" en "De koorddanseres", maar daarin geen Couperus. Welk boek zie ik over het hoofd?

  3. Geachte GJK,Geen idee, ik kan me ook niet herinneren dat hij het ooit beschreven heeft. Hij vertelde het me een jaar of tien geleden, toen hij nog in Warnsveld woonde. Het was in ieder geval vóór zijn verhuizing naar Zutphen.

  4. De pagina over Bulthuis op de dbnl, voor het laatst bijgewerkt in februari 2002, geeft geen datum van overlijden. Ook de catalogus van de KB zegt: 'Rico Johannes Bulthuis (1911-)'. Laten we dus maar even aannemen dat Rico in zijn derde leeftijd zit, en niet op een wolk aan gene zijde.

  5. Heren, heren!Bij mijn weten leeft Rico Bulthuis nog steeds (en terecht)! Hij en zijn vrouw Anneke zijn een aantal jaren geleden vanuit Warnsveld verhuisd naar een appartement in Zutphen waar Rico in 2011 zijn honderdste verjaardag zal vieren. Dat is het plan en daar ga ik van uit!

  6. Als het niet in genoemde staat – waar ik behoorlijk zeker van ben maar nog niet kunnen opzoeken – staat het mogelijk in, uit mijn hoofd, iets genaamd 'het mandje van jante – schrijvers opver den haag oid' ciao! s. bink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.